Logo de Amnistia Internacional
CABECERA

Secció Espanyola | Illes Balears | Mallorca

Formulario para buscar dentro de la web de Amnistía España
CONTENIDO

Inici  Notícia

Notícia
Mallorca. 21-05-18
EL PARLAMENT CONDEMNA "ELS GREUS ABUSOS I LES VIOLACIONS DELS DRETS HUMANS" CONTRA ELS ROHINGYAS

Presenta una PNL a petició d'Amnistia Internacional Illes Balears

Haz clic para ampliar

El Parlament balear ha manifestat per unanimitat la seva solidaritat amb la comunitat rohingya i ha condemnat "els greus abusos i les violacions dels seus drets humans" en una Proposició no de Llei (PNL) aprovada per la Comissió d'Afers Socials i Drets Humans reunida el 17 de maig. Aquesta acció institucional va ser sol·licitada per Amnistia Internacional durant la visita d'Tun Khin, líder rohingya, a Palma el passat 5 de març. La PNL ha estat presentada per PSIB, Podem, MÉS i GxF, amb dues esmenes del PP.

En el text aprovat, el Parlament ha instat tant al Govern balear com al Govern d'Espanya a "intercedir a nivell nacional i internacional per aturar el

genocidi dels rohingyas ". Igualment, condemna i demana que" es desmantelli el sistema promogut per l'estat de segregació i discriminació contra els rohingyas a l'estat de Rajine, qualificat com a sistema d'apartheid ".

A més, la Cambra balear reclama "que tot retorn de refugiats rohingyas a Myanmar ha de ser segur, voluntari i en condicions de dignitat ", a més de dur-se a terme en associació amb Acnur i la OACNUDH i" respectar plenament el dret internacional, inclòs el principi de no devolució ".

Durant la sessió, els parlamentaris han expressat la seva "preocupació" per "la manca de garanties de llibertat d'expressió, inclosa la detenció de periodistes i activistes dels drets humans", per als que exigeix ​​la "alliberament immediat". La Comissió també ha instat al Govern d'Espanya a cooperar amb Nacions Unides a través dels diferents mecanismes existents i del fons d'emergència