Logo de Amnistia Internacional
CABECERA

Secció Espanyola | Illes Balears | Mallorca

Formulario para buscar dentro de la web de Amnistía España
CONTENIDO

Inici  Notícia

Notícia
Mallorca. 10-01-19
ENCESA DE LES LES TALAIES I TALAIOTS DE LES ILLES BALEARS. UN CANT PELS DRETS HUMANS
Haz clic para ampliar

Amnistía Internacional Illes Balears, volem informarte que aquest dissabte, 12 de gener a les 13 hores i a les 18.15 hores les talaies i talaiots de les Illes Balears, Mallorca, Menorca, Eivissa, Formentera  així com les localitats de Ouedlaou, al Marroc, i Mahdia, a Tuníssia s’encendran en favor del drets humans i per defensar el patrimoni cultural de les nostres illes. Aquest acte, en el que la nostra associació hi participa per tercer any consecutiu, preten reivindicar d’una banda, solidaritat i respecte cap a les persones que s’han vist obligades a abandonar els seus països d’origen i, de l’altra, per reivindicar la conservació de les torres de defensa com a patrimoni arquitectònic, paisatgístic i cultural de les nostres costes. 


Enguany, el manifest que es llegirà durant l’encesa  denuncia la violència contra les dones refugiades amb el lema “Talaies i talaiots de les Illes Balears. Un cant pels drets humans” en un acte organitzat pels Consells Insulars de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera.


Una altra de les novetats és el Cant pels Drets Humans que se celebrarà durant l’acte d’encesa i que té com a himne la cançó de Lluís Llach, Viatge a Ítaca, amb la intenció de fer “un crit ben fort a favor dels drets humans”.

El protocol de l’encesa será el següent:

12.00 h. Accés a la talaia, torre o talaiot. (Recomanam esser-hi amb 1 hora d’antelació)

12.45 h. Lectura del manifest humanitari
13.00 h. Encesa de fum
13.15 h. Cant del Viatge a Itaca,complet

18.00 h. Lectura del manifest humanitari 18.15 h. Encesa de bengales

Ens agradaría comptár amb la teva participación en aquesta magnífica iniciativa que ens recorda la situació i el drama de milers de persones a la Mediterrània i reclama la defensa dels drets de les persones refugiades moltes d'elles amuntegades en els camps de refugiats de Grècia i Itàlia així com milers de desapareguts

………………………………………………………………..

ENCENDIDO DE LAS LAS ATALAYAS Y TALAYOTS DE BALEARES. UN CANTO POR LOS DERECHOS HUMANOS

Amnistía Internacional Islas Baleares, queremos informarte que este sábado, 12 de enero a las 13 horas ya las 18.15 horas las atalayas y talayotes de las Islas Baleares, Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera así como las localidades de Ouedlaou, en Marruecos, y Mahdia, en Túnez se encenderán en favor de los derechos humanos y para defender el patrimonio cultural de nuestras islas. Este acto, en el que nuestra asociación participa por tercer año consecutivo, pretende reivindicar por un lado, solidaridad y respeto hacia las personas que se han visto obligadas a abandonar sus países de origen y, por otro , para reivindicar la conservación de las torres de defensa como patrimonio arquitectónico, paisajístico y cultural de nuestras costas.

Este año, el manifiesto que se leerá durante el encendido denuncia la violencia contra las mujeres refugiadas con el lema "Atalayas y talayotes de las Islas Baleares. Un canto por los derechos humanos "en un acto organizado por los Consejos Insulares de Mallorca, Menorca, Ibiza y Formentera.

Otra de las novedades es el Canto por los Derechos Humanos que se celebrará durante el acto de encendido y que tiene como himno la canción de Lluís Llach, Viaje a Ítaca, con la intención de hacer "un grito bien fuerte a favor de los derechos humanos ".

El protocolo del encendido será el siguiente:

12:00 h. Acceso a la atalaya, torre o talayot. (Recomendamos estar allí con 1 hora de antelación) 

12.45. Lectura del manifiesto humanitario

13:00 h. Encendido de humo

13.15 h. Canto del Viaje a Itaca, completo

18.00 h. Lectura del manifiesto humanitario 18.15 h. Encendido de bengalas

Nos gustaría contar con tu participación en esta magnífica iniciativa que nos recuerda la situación y el drama de miles de personas en el Mediterráneo y reclama la defensa de los derechos de las personas refugiadas muchas de ellas amontonadas en los campos de refugiados de Grecia e Italia así como miles de desaparecidos