Logo de Amnistia Internacional
CABECERA

Secció Espanyola | Illes Balears | Mallorca

Formulario para buscar dentro de la web de Amnistía España
CONTENIDO

Inici  Notícia

Notícia
Mallorca. 25-02-19
Homenatge a les víctimes de la Guerra Civil i del franquisme
Haz clic para ampliar
Mur de la Memòria

Els activistes d'Amnistia Internacional van anar a l'acte d'homenatge a les víctimes de la Guerra Civil i del Franquisme. Va ser un acte celebrat al Mur de la Memòria, situat al cementiri de Palma, que va començar a les 12: 00h el 24 de febrer.

El 24 de febrer va ser declarat el Dia de Record de les Víctimes del Franquisme fa un any per l'ajuntament de Palma. Dia en què van ser assassinats pel règim franquista el batle de Palma, Emili Darder, el batle d'Inca, Antoni Mateu Ferrer, el diputat Alexandre Jaume Rosselló i l'empresari d'Alcúdia, Antoni Maria Ques Ventanyol.

El manifest va ser llegit per Carme Planells i van participar altres autoritats com el batle de Palma i d'Inca. El final de l'acte va concloure amb la tradicional ofrena de flors i la presentació de l'Arbre de la Memòria.

Des d'Amnistia Internacional, respecte a les violacions de drets humans comeses en la Guerra Civil i el Franquisme, demanem que s'impulsin mesures per garantir: que es conegui la veritat del que ha passat, que s'investiguin els fets perquè es faci justícia i que es repari el sofriment de les víctimes i de les seves famílies com mereixen.

 

Los activistas de Amnistía Internacional  acuden al acto de homenaje a las víctimas de la Guerra Civil y del Franquismo. Fue un acto celebrado en el Muro de la Memoria, situado en el cementerio de Palma, que comenzó a las 12:00h el 24 de febrero. 

El 24 de febrero fue declarado el Día de Recuerdo de las Victimas del Franquismo hace un año por el ayuntamiento de Palma. Día en el que fueron asesinados por el régimen franquista el alcalde de Palma, Emili Darder, el alcalde de Inca, Antoni Mateu Ferrer, el diputado  Alexandre Jaume Rosselló y el empresario de Alcúdia, Antoni Maria Ques Ventanyol. 

El manifiesto fue leído por Carme Planells y participaron otras autoridades como el Alcalde de Palma y de Inca. El final del acto concluyó con la tradicional ofrenda de flores y la presentación del Árbol de la Memoria.

Desde Amnistía Internacional, respecto a las violaciones de derechos humanos cometidas en la Guerra Civil y el Franquismo, pedimos que se impulsen medidas para garantizar: que se conozca la verdad de lo ocurrido, que se investiguen los hechos para que se haga justicia y que se repare el sufrimiento de las víctimas y de sus familias como merecen.