Logo de Amnistia Internacional
CABECERA

Secció Espanyola | Illes Balears | Mallorca

Formulario para buscar dentro de la web de Amnistía España
CONTENIDO

Inici  Notícia

Notícia
Mallorca. 21-04-18
Més de 370 persones assistiran a Valladolid a la 44a Assemblea General Federal d'AI

Amnistia Internacional Espanya celebra la 44a Assemblea General Federal de socis i sòcies.

La directora d'AI Turquia, Idil Eser, explicarà la seva experiència després de ser detinguda, igual que el seu company Taner, president honorífic de la secció turca, qui roman encara a la presó, per defensar els drets humans.

Haz clic para ampliar
Assistents d'AI Balears

Més de 370 socis i sòcies d'Amnistia Internacional es desplaçaran aquest cap de setmana a Valladolid per celebrar, en el Palau de Congressos Conde Ansúrez, la 44a Assemblea General Federal (AGF). Es debatrà sobre la situació dels drets humans a Espanya i al món, es decidiran els propers objectius de l'organització, es revisarà el treball realitzat durant l'últim any, i s'elegiran triaran o renovaran càrrecs dels diferents òrgans de govern.

L'organització celebrarà a més un acte el dissabte a les 20.30 hores de la tarda, en el qual, després de recórrer els carrers la localitat, es durà a terme una concentració a la plaça de Portugalete, on es llegirà una carta d'Hatice Kilic, dona de Taner Kilic, president honorari d'AI Turquiadetingut el passat 6 de juny pel seu activisme pacífic. Els i les assistents formaran a més les lletres de #FreeTaner, per exigir una vegada més el seu alliberament.

"Taner porta injustament empresonat des de fa més de 300 dies, per això volem aprofitar aquesta ocasió, en la qual ens ajuntem els i les sòcies de l'organització, per recordar que el treball dels i les defensores de drets humans és imprescindible", assegura Esteban Beltrán, director d'AI Espanya.

"Aquest any hem celebrat el 40 aniversari d'Amnistia Internacional a Espanya assenyalant les esquerdes que segueixen obertes en matèria de drets humans, aquelles causes per les quals hem de seguir treballant", ha explicat Arancha Vicario, presidenta de l'organització. La situació de les persones refugiades i migrants, els obstacles a què s'enfronten les víctimes de violència de gènere, l'impacte de les mesures d'austeritat en la vida de les persones, la negativa de les autoritats a obrir la pàgina dels crims comesos durant la Guerra Civil i el franquisme, o a la reparació a les víctimes de tortura són alguns dels reptes en drets humans a què s'enfronta Espanya.

Durant l'Assemblea, a més, es comptarà amb un espai per analitzar la retòrica tòxica de polítiques que, a nivell internacional, busquen enfrontar, dividir, silenciar i demonitzar les diferències. "Davant de la retòrica de la demonització i del "nosaltres contra ells" hem de reforçar la nostra defensa dels drets humans", ha destacat Esteban Beltrán.

Trobada amb Idil Eser (Turquia)

La directora d'AI Turquia, Idil Eser, assistirà diumenge a l'AGF per parlar de la seva experiència després de ser detinguda i haver estat empresonada, juntament amb altres nou defensors i defensores dels drets humans per càrrecs absurds de terrorisme. Les autoritats turques han tancat centenars de mitjans de comunicació i ONG i han empresonat milers de persones en un intent de silenciar qualsevol veu crítica. El president honorífic d'Amnistia Internacional Turquia, Taner Kilic, detingut el passat 6 de juny es troba encara a la presó.