Logo de Amnistia Internacional
CABECERA

Secció Espanyola | Illes Balears | Mallorca

Formulario para buscar dentro de la web de Amnistía España
CONTENIDO

Inici  Notícia

Notícia
Mallorca. 05-06-18
LECTURA DELS TREBALLS FINALISTES DEL CONCURS EN DEFENSA DELS DRETS HUMANS "NO CALLIS, ACTUA"

Amb la col·laboració del Col·legi d'Advocats de les Illes Balears i patrocini de la Colonya Caixa Pollença "Estalvi Ètic"

Haz clic para ampliarHaz clic para ampliar

 

La biblioteca del Col·legi Pius XII de Palma va acollar el passat 4 de juny l'acte de lectura dels treballs del concurs "No callis, actua", un certamen organitzat per Amnistia Internacional Illes Balears (AIB), amb la col·laboració del Col·legi d'Advocats i el patrocini de Colonya Caixa Pollença. Aquesta iniciativa, en què han participat més de 100 alumnes de 3r d'ESO a 1r de Batxillerat del Col·legi Pius XII i l'Institut d'Educació Secundària Josep Sureda i Blanes, té per objecte sensibilitzar els joves sobre la situació dels drets humans a tot el món.

El concurs, impulsat per Amnistia Internacional Illes Balears, és un projecte educatiu amb l'objectiu de promoure el coneixement i el compromís de l'alumnat cap als drets humans. En aquest certamen, que arriba ja la seva setena edició, s'han presentat un total de 24 treballs que han estat valorats per la qualitat dels seus continguts així com pel seu impacte en les xarxes socials.  

"Des de Colonya Caixa Pollença donem suport sempre a iniciatives com aquestes que impulsen, difonen i promouen l'educació i defensa dels drets humans" ha explicat durant la presentació Juan José Caldés, responsable de Relacions Institucionals de Colonya Caixa Pollença.

D'altra banda, Victòria Sancho d'Amnistia Internacional ha comentat que "Els treballs presentats aquest any han estat molt originals, de molt bona qualitat i transmeten sensibilitat pels drets humans. Ens satisfà veure a joves amb aquests valors liderant el futur de la nostra societat ".  

El projecte ha consistit en realitzar un treball d'investigació ja sigui la redacció d'un informe o l'elaboració d'un curtmetratge sobre dels drets humans al món actual. Al concurs s'han presentat equips d'alumnes acompanyat per un docent de 3r d'ESO a 1r de Batxillerat. Com a premi a la seva participació, els alumnes han rebut entrades de cinema.  

 Aquesta iniciativa té com a referent el «Concours de plaidoiries des lycéens" que se celebra al museu Memorial Caen, França, amb 20 anys d'experiència i prestigi internacional.

//FI//