Logo de Amnistia Internacional
CABECERA

Secció Espanyola | Illes Balears

Formulario para buscar dentro de la web de Amnistía España
CONTENIDO

Inici  Què hem fet fins ara

Què hem fet fins ara

Quin impacte hem tengut fins ara?

Activistes de la secció d'Estats Units d'Amèrica, durant la campanya en favor del TCA

El Tractat de Comerç d'Armes

AI-Illes Balears du poc temps de camí. Però entre les fites més destacades cal esmentar l'enorme treball d'incidència política per aconseguir declaracions institucionals en favor del Tractat Internacional de Comerç d'Armes (TCA), aprovat el mes d'abril de 2012 a Nova York.

Aquesta declaració institucional, que demanava un TCA que contemplàs la limitació de la transferència d'armes a països on poguessin ser usades per cometre greus abusos contra els drets humans, va ser aprovada per:

  • Parlament de les Illes Balears
  • Consell de Mallorca
  • Consell d'Eivissa
  • Més de 15 ajuntaments de les Illes Balears


La reforma sanitària


Des de la publicació del RDL 16/2012, un equip de professionals de la salut i activistes de les Illes Balears ha fet un seguiment de la situació a la nostra comunitat autònoma. La gravetat de la reforma en termes de perill per a la vida de les persones va motivar la decisió d'investigar la situació, en la que AI-Illes Balears va donar el suport necessari sobre el terreny. Simultàniament es varen dur a terme accions per denunciar el retrocés en un dret tan important (recollida de signatures, convocatòria de rodes de premsa, actes públics, etc.)

El 4 de juliol de 2013 es va publicar l'informe, fruit de la investigació, "El laberint de l'exclusió sanitària", juntament amb una campanya de difusió als mitjans de comunicació i a la població en general. El 10 de desembre es varen lliurar més de 61.000 firmes al President de la nostra comunitat i ens vàrem entrevistar amb el Conseller de Salut, Martí Sansaloni.

En l'actualitat, aquest equip continua la seva tasca d'actualització de la situació i denúncia de la greu vulneració dels drets humans que suposa aquesta reforma sanitària.